Vyhledávání

2018

Úvodní strana / Sechov / Události / 2018 / Brigáda nad Hotovcovými

Brigáda nad Hotovcovými

V Sechově 2018-10-14

Informace pro všechny, zejména sousedy napojené na vodovod pod Hotovcovými, ale každého, kdo se o stav „vodovodní sítě“ v Sechově zajímá a čte tento příspěvek.

V úterý 9.10.2018 odpoledne našel David H. poměrně velkou louži vody těsně nad mokřadem (paloukem) nad Hotovcovými. Louže je na trase našeho vodovodu. Bylo tedy velice pravděpodobné, že někde nad tímto místem došlo k poruše vodovodu a voda z něho uniká. Pole, kde se louže objevila, bylo sice nedávno zaseté, ale s vedením ZEMKO Kožlí bylo domluveno provedení výkopu a případné opravy vodovodu. (Jen k doplnění dávám k informaci, že dlouhodobě, cca 3 měsíce, máme cca poloviční tlak vody a voda teče občas zakalená).

Ve středu 10.10.2018 jsem tedy svolal do KD schůzku k poradě, co s tím dělat. V sestavě Jindra V. st., Roman V., Tomáš V., David H. a já (ostatní se omluvili) jsme se shodli na provedení výkopu, abychom zjistili příčinu té louže.

Ve čtvrtek 11.10.2018 nám Jirka P. – UniMont Plus označil přesnou trasu vodovodu. V neděli 14.10.2018 dopoledne jsme s Romanem V., Davidem H., Jitkou P., Mílou J., Vosikou J. st. a hlavně bagristou Chordou, udělali výkop cca 15 m po vodovodu. Po cca 2 hodinách bagrování, kopání, hledání a diskuzí jsme jen konstatovali, že vodovod je v této odhalené části suchý a tedy jistě v pořádku. Trubka je v hloubce (pouze) cca 1 m, na povrchu trubky není žádná koroze, trubka zvenku je zřejmě v dobrém stavu.

Louže s velkou pravděpodobností tedy není z našeho vodovodu, ale zřejmě z poškozeného odvodnění mokřadu nad Hotovcovými. Cena a způsob úhrady za zemní práce bagrem budou vyjasněny v úterý 16.10.2018.

Chci využít příležitost a chci tady požádat všechny uživatele obou vodovodů v Sechově o aktivnější přístup k řešení neuspokojivého stavu s oběma vodovody v Sechově. Několik roků zpátky se radíme, děláme schůzky, žádáme o pomoc vedení obce prostřednictvím p. starosty, ptáme se lidí na jejich názory a dokonce už píšeme i záznamy ze setkání, aby se s nimi dále dalo pracovat. Drtivá většina ale při diskuzích spíše poslouchá a nevyjadřuje se. A pokud se už vyjádří, tak spíše kriticky a jen k tomu, co se udělalo špatně, protože se to mělo udělat jinak….  Hodně jsme toho o vodě namluvili, podstatně méně jsme toho udělali.

Dotazy, připomínky a návrhy napište do diskuze o vodě v Sechově nebo volejte na TLF 731 016 043 (JJ) nebo 737 458 380 (DH). 

 

Nafotil a zapsal Josef Jenčík 2018-10-14

14.10.2018