Vyhledávání

2013

Úvodní strana / Sechov / Události / 2013 / Brigády - stavba nového přístřešku

Brigády - stavba nového přístřešku

Zahájení stavby nového přístřešku u Hasičáku.

Po vzájemné dohodě SDH Sechov s majitelem pozemku o dlouhodobém pronájmu vymezeného pozemku u rybníka Hasičák a výstavbě nového přístřešku, byla vlastní akce zahájena přípravou materiálu – kácením dřeva. 

V sobotu dne 16. 3. 2013 se na brigádě v lese se sešli a vlastními pilami se pustili do práce p. Veleta, Caska, Říha, Koutný, Viktora st., Viktora ml., Jandáček st., Vlas, Krátký R.

Dle plánku stavby nakáceli a přivezli potřebnou kulatinu.

Brigádníci v mrazu odpracovali cca 48 hod.

 

Příprava materiálu

Příprava materiálu pro stavbu nového přístřešku pokračovala v sobotu dne

30. 3. 2013. Na loupání kůry pokácených stromů jsme si přece jen zjednali profesionála s technikou, protože jsme zjistili, že ručně bychom na tom strávili „mládí“.

Na loupání kůry se sešli p., Viktora st., Veleta, Říha, Caska, Koutný, Vlas, Nesvadba, Jenčík. P. Caska přivezl vlastním traktorem eternitové šablony na celou střechu přístřešku.

Za občerstvení zde musíme poděkovat pí. Říhové za čaj, grog a kafe, Krátké M. za zabijačkovou polévku a Koutné za oběd a úklid Obecního domu, kde jsme obědvali. Brigádníci odpracovali cca 28 hod.

Příprava materiálu byla ukončena nátěrem a uložením sloupů do připravených děr. Na této brigádě odpracovali p. Veleta, Caska, Viktora st. a Koutný cca 14 hod.

 

A pak to začalo

Spoluautoři nápadu na výstavbu a návrhu vlastního přístřešku p. Veleta, Lebeda, Koutný a Říha, byli hlavními aktéři výstavby. Pravda, neměli to přes všechny potíže jednoduché, ale to už tak při akci podobného rozsahu bývá.

Pro úspěch rozsáhlé stavby bylo důležité stanovení cíle - termín dokončení stavby do 10. 8. 2013. K dosažení tohoto cíle někdo pomohl hodně, někdo málo, někdo zase vůbec - jak to tak je, když se nechce, je to horší, než když to nejde. Bylo prima, že na brigády přišli i nečlenové SDH Sechov -  p Suchomel, Krátký L. s vnukem, Nesvadba. Čas rychle běžel a hodně brigád znemožnilo opravdu horké počasí, kdy se dělat prostě nedalo. Stavba rostla pomalu, ale jistě. Nakonec se stavbu podařilo v termínu dokončit. Sechovští hasiči věří, že nový přístřešek bude čím dál a více využíván při již pravidelných akcí.

Poděkování autorům nápadu, vlastníkovi pozemku a samozřejmě všem, kteří se na stavbě více či méně podíleli.

Na brigádách při stavbě přístřešku zvaného VENDELÍN, bylo podle střízlivého odhadu odpracováno min. 250 hod.

 

Za SDH Sechov JJ podzim 2013

 

 

11.5.2013

Související odkazy: