Vyhledávání

2013

Úvodní strana / Sechov / Události / 2013 / Brigády - sekání trávy

Brigády - sekání trávy

Stejně jako v minulých letech, hasiči ze Sechova zajišťují sekání zeleně formou dobrovolných brigád.

Protože hodně času nám v roce 2013 zabrala stavba nového přístřešku u Hasičáku, zorganizovali jsme pouze jednu společnou brigádu. Brigáda proběhla v sobotu dne 27.7.2013, kdy jsme posekali trávu kolem studen a rybníka Hasičák. Brigády se zúčastnili p.Vlas Pavel, Viktora Luboš st., Veleta Václav, Malimánek Tomáš, Josef Jenčík.

Největší podíl na sekání trávy v parku na návsi mají však za rok 2013 celkově p. Miroslav Krátký ml. a p. Petr Caska. Oba sami, pravidelně a podle vlastních možností sekali park celou sezonu.

Všichni ti, kteří posekání obecních pozemků – zejména kolem studen na pitnou vodu a v parku na návsi, považují za samozřejmé jistě nevědí, že k tomu používáme vlastní sekačky, křovinořezy. Samozřejmě si platíme spotřebovaný materiál – struny, naftu i benzin.

V jiných obcích, kde také šetří peníze, ale jistě na těch správných místech, sekání trávy provádějí např. zaměstnanci u obce za mzdu a samozřejmě obecním zařízením za obecní náklady.

Závěrem zprávy zde patří sice už trochu otřepané, ale důležité poděkování dobrovolným hasičům ze Sechova za udržování obecních pozemků obce Kožlí v osadě Sechov.

 

Za SDH Sechov, JJ, 17. 9. 2013, aktual. 25.10.2013

 

 

27.7.2013